xp ıalııırken diskimizi bılımlere ayıra bilecegimizi biliyorsunuz zaten ama bunu nasıl yapıyoruz . her hangi bir programa gerek olmadan disk bılımleri ile oyuncak gibi oynuyoruz tabi........
linux un partition menageri gibi xp ninde hdd ile oynıya bilen bir programı mevcut oda "compmgmt" komutu
baılat>ıalııtır> ve aıaııdaki gibi komutu yazıyoruz
C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc
disk yınetimi bılımınden
BAGLANTI LINKLERINI VE RESIMLERI SADECE UYELER GOREBILIR
LINKLERI VE RESIMLERI GOREBILMEK ICIN
UYE OL veya
GIRIS YAPdaha sonra ınımıze bilgisayar yınetimi penceresi ııkıyor...
UYE OL veya
GIRIS YAPbu pencerede iıaretli bılımde disk bilgileri yer alıyor bende 80 gb bir hdd var ve gırıldııı gibi xp 9,77 gb sini kullanıyor ve diıer kısım ham olarak duruyor
UYE OL veya
GIRIS YAPresimdeki gibi ayrılmamıı alana saı tıklıyoruz ve "yeni bılım" seıeneıini iıaretliyoruz
UYE OL veya
GIRIS YAPiıte karıınızda yeni bılım sihirbazı
UYE OL veya
GIRIS YAPileri butonuna tıkladıktan sonra bılım tırını seımemiz lazım biz birincil bılım olarak seıtik (daha sonra xp ile beraber baıka bir microsoft os kullanmak istersek bu ıekilde daha kolay olur hiıbir ayar istemez.bir diskte ms tabanlı 4 taneden fazla os kullanılamaz.)
UYE OL veya
GIRIS YAPıimdi bılımın boyutunu secelim ben 2 adet 20 gb 1 adet 26 gb olarak 4 e bıldım hdd yi
UYE OL veya
GIRIS YAPsıra geldi sırıcı harfini deıiıtirmeye xp kendisi otomatik olarak bu harfleri atıyor ama isterseniz siz deıiıtirebilirsiniz.
UYE OL veya
GIRIS YAPsona yaklaıırken diskimizi kullanabilmemiz iıin biıimlendiriyoruz ben bu diskte linux ve xp yi bir arada kullanacaıım iıin fat32 sisteminde biıimlendiriyorum
UYE OL veya
GIRIS YAPsona geldik...... bu iılemleri diıer parıalar iıinde uyguladıktan sonra bilgisayarı yeniden baılatmaya gerek yok disklerimizi hemen kullanabiliriz.
UYE OL veya
GIRIS YAPbilgisayar yınetimindede bu gırılıyor..
UYE OL veya
GIRIS YAPiıte bitti ıimdi artık sistem kurulu (c:\ ) partitiona dokunmadan diıer disklerimize fdisk yapabiliriz kolay gelsin....